Võrkpalluritele neljas koht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere võistkonna mängijad kapten Hendrik Kurik (paremal mustas) ja diagonaalründaja Ilmar Mõtus Rakvere spordihallis peetud esimeses pronksimängus tartlaste rünnakut tõrjumas.
Rakvere võistkonna mängijad kapten Hendrik Kurik (paremal mustas) ja diagonaalründaja Ilmar Mõtus Rakvere spordihallis peetud esimeses pronksimängus tartlaste rünnakut tõrjumas. Foto: Arvet Mägi

Võrkpallimeeskond Rakvere Grossi Toidukaubad mängis 2010. aasta Eesti meistrivõistlustel nii nagu aasta varemgi küll nelja tugevama hulka, kuid medalivõiduni veel ei küündinud.


Kahel korral - nii kodus kui ka võõral väljakul - tuli Rakvere võrkpalli esindusmeeskonnal tunnistada meistrivõistluste kolmanda-neljanda koha mängus võistkonna Tartu Pere Leib paremust.


Reede õhtul Rakvere spordihallis peetud esimeses vastasseisus, kus tartlaste peatreeneri Rainer Vassiljevi hinnangul ei tulnud võit Rakvere üle sugugi kergelt, õnnestus kodumeeskonnal siiski üks geim - kolmas - enda kasuks kallutada.

Lihtsaid vigu liiga palju

"Liiga palju eksiti lihtsates episoodides ning tehti ka ohtralt pallinguvigu, niimoodi mänge ei võida," nentis võistkonna Rakvere Grossi Toidukaubad peatreener Mati Merirand tulemusega 1:3 (19:25; 23:25; 25:22; 21:25) lõppenud kohtumist kommenteerides.

Vastastest tõi Merirand esile oma endise õpilase Rakvere spordikoolist võrsunud ning Tartusse siirdudes suure arenguhüppe teinud Martti Juhkami, kes pommitas esimestes geimides rakverlasi halastamatult serviässadega.

Pühapäeval Tartus peetud pronksiseeria teist mängu alustasid tartlased taas tugeva serviga ja rakverlastele suurt sõnaõigust andmata võtsid kindla 3:0 (25:14, 26:24, 25:20) võidu. Tugevalt ja peaaegu eksimatult pallisid taas nii Martti Juhkami kui tartlaste võõrleegionär Enderwin Herrera.

Meriranna sõnutsi pole Rakverel praegu sellist mängijat, kes suudaks samaga vastata: tugeva pallinguga Virko Vantsil puudub vajalik stabiilsus.

Kergelt alla ei antud

"Tunnustamist väärt on aga meie meeste võitlustahe, kergelt alla ei antud. Eraldi tuleb kiita Ilmar Mõtust, kes näitas oma sisu ja kahes esimeses geimis tegi hiilgemängu," tõi Mati Merirand esile viimase mängu positiivse poole.

"Sellise noore meeskonnaga jõuda teist aastat järjest medalimängudeni oli tubli saavutus ning au poistele," jäi peatreener lõppenud võrkpallihooaega kokku võttes meeskonna neljanda kohaga rahule.

Võistkonna Rakvere Grossi Toidukaubad eest mängisid põhikoosseisus Hardi Paas, Reimo Rannar, Tanel Uusküla, Hendrik Kurik, Ilmar Mõtus ja Virko Vantsi, liberona käis hooaja esimese poole mängudes platsil Andrus Palberg, teisel poolel Kas­par Pomerants. Vahetustest sekkusid Ronald Järv, Harri Pal­mar ja Kaarel Pomerants, episoodiliselt said mänguaega veel Roman Jelissejev ja Marko Tali.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles