Rakvere volikogu istungi lõpetas lapse kisa

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalituse hoone, kus töötab ka volikogu.
Rakvere linnavalituse hoone, kus töötab ka volikogu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Läinud nädalal pidas Rakvere linnavoliokogu oma esimese volikogu istungi, et kinnitada volikogu esimeheks Marko Torm. See istung läheb aga ajalukku tõigaga, et valimisliidus Südameasi volikokku pääsenud noor arst Tõnis Pruler tõi kaasa oma sülelapse.

Kokku on 31aastasel Pruleril kolm last ning sel hetkel polnud teda kuhugi hoiule panna.

Kui enne on ka riigikogu istungitele beebisid kaasa võetud, siis lapsega noor isa kohalikus volikogus on midagi täiesti uut, näidates sümboolselt, et siin ei mõelda vaid järgmistele valimistele, vaid lausa järgmistele põlvkondadele. Paraku hakkas laps istungi ajal häält tegema ning kui alguses ilmutasid rahvaesindajad heasoovlikkust ja kannatlikkust, siis istungi käigus tuli kohalikel poliitikutel kogu aeg häält tõsta, et kisast üle rääkida. Lahkuv linnapea Toomas Varek tõi lapsele lohutuseks tarvast meenutava suveniiri, kuid see kohutas last veel rohkem.

Volikogu esimees sai siiski kinnitatud ning istungile tehti kiire lõpp.

Meenutagem, et näiteks riigikogu liige Mailis Reps kiirustas esimese lapsega tööle, kui tütreke oli vaid paarikuune. Teise lapsega läks Reps valitsuse istungile, kui poeg oli neljapäevane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles