Naised soovivad olla toeks muutuste tegemisel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Jume esimese seminari teema on "Kui on aega peatada aeg".
MTÜ Jume esimese seminari teema on "Kui on aega peatada aeg". Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval, 18. mail korraldab MTÜ Jume Lääne-Virumaa keskraamatukogu saalis naistelt naistele mõeldud semi­nari “Kui on aega peatada aeg”, kus oma kogemusi ja nõu­andeid, kuidas saada hakkama siis, kui ei pea enam iga päev tööle ruttama, jagavad mam­sel Janika, näitleja Ülle Licht­feldt, Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak ja koolitaja Kaido Pajumaa.

MTÜ Jume juhatuse liikme Mer­le Soidla sõnul oli nende eesmärk mittetulundusühingut luues korraldada üritusi ja huvitavaid ettevõtmisi naistele, selleks sobiv vorm leiti just va­baühinguna. “Meie sihtrühmas võiksid olla naised, kes tun­nevad soovi või vajadust muu­tusteks oma elus. Ja selleks parim aeg on just siis, kui sa oled oma tööelus kas vabal tahtel või olude sunnil aja maha võtnud.

See on periood, kus sa leiad aega enesele ja uute sihtide seadmisele,” selgitas Mer­le Soidla.

Juhatuse teise liikme Kaia Lja­ši ütlusel on tihtipeale koju üksi norutama jäämine kõige raskem, sest siis kaob julgus toast välja minna ja midagi teha. “Tahame naisi selle ürituse­ga aktiivsesse ühiskonnaellu tuua. Et nad ei oleks oma muremõtetega üksi,” lisas Kaia Ljaš. Ta täpsustas, et seminaril räägivad esinejad oma lugu sellest, kuidas nemad sarnasest olukorrast on välja tulnud.

Naistele suunatud seminari­dega alustavad nad just seepärast, et naise hingeelu tunneb kõi­ge paremini ikka teine naine. “Kui naine on õnnelik ja ra­hul iseendaga, siis tänu sellele on ka mehel ja lastel peres hea olla,” on Kaia Ljaš veendunud. MTÜ teine eesmärk on olla tugirühmaks naistele.

Edaspidi on Jume kodulehel plaanis käivitada ka foorumilaadne suhtluskeskkond. MTÜ Jume järgmine suurem üritus tuleb augustikuus. Edaspidi on aga jätkuüritustena kavas töötoad naistele. Seal on kindlasti kaasatud ka psüh­holoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles