Statistikaamet alustas põllumajandusloenduseks loendajate värbamist

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusloendus toimub 1. septembrist 15. novembrini.
Põllumajandusloendus toimub 1. septembrist 15. novembrini. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Statistikaamet alustas sel nädalal 2010. aasta põllumajandusloenduseks 150 loendaja värbamist.

“Sügisel toimuv põllumajandusloendus ei puuduta sel korral kõiki elanikke, vaid uuritakse majapidamisi, kus on vähemalt üks hektar põllumajandusmaad,” rääkis statistikaameti põllumajandusloenduse projektijuht Eve Valdvee.

Põllumajandusloendus toimub 1. septembrist 15. novembrini. Oluliseks uuenduseks on see, et põhiosa loendusandmetest kogutakse elektrooniliselt.

Juriidilised ja füüsilised isikud saavad andmed esitada ise statistikaameti elektroonilises andmete edastamise keskkonnas eSTAT. Füüsilisest isikust majapidamiste valdajaid, kes neile määratud elektroonilise andmeesitusperioodi lõpuks ei ole andmeid esitanud, külastab statistikaameti loendaja.

“Seetõttu on äärmiselt oluline, et lisaks eesti ja vene keele oskusele valdab kandideerija ka arvutit, sest kodukülastusel tuleb loendajal sisestada andmed sülearvutisse,” selgitas Valdvee.

Kandideerida saab CV Online’is (http://www.cv.ee/too/statistikaamet-loendus/) 21. juunini.

Põllumajandusloendus hõlmab ligi 30 000 majapidamist. Uuritakse põllumajanduslikke majapidamisi, kus on vähemalt üks hektar kasutatavat maad või kus toodetakse põllumajandussaadusi põhiliselt müügiks. Kasutatava põllumajandusmaa hulka loetakse ka maa, kus põllumajandussaadusi ei toodeta, kuid mida hoitakse heas korras ja mille eest saadakse pindalatoetusi.

Põllumajandusloendus toimub Eestis kuuendat korda. Varem on põllumajandusloendusi korraldatud aastatel 1919, 1925, 1929, 1939 ja pärast taasiseseisvumist 2001. aastal.

Euroopa Liidu riikides viiakse põllumajandusloendus läbi 2009. ja 2010. aastal ning see toimub euroliidu riikides iga kümne aasta järel. Lisainfot 2010. aasta põllumajandusloenduse kohta saab statistikaameti veebilehelt www.stat.ee/pl2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles