Repliik: Skandaal alma mater’is

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Meelis Meilbaum

Avalikkust vapustas Tartu ülikoolist ajalehte Postimees jõudnud lugu bakalaureusetööst, mis lapsikutest faktivigadest kubises, aga mis sellest hoolimata kaitstud sai.


See juhtum on jäämäe veepealne osa, arvab Tallinna ülikooli professor Rein Veidemann. Haridus, eriti humanitaar- ja sotsiaalteaduste vallas, ongi devalveerunud.

Kas Tartu ülikooli poole, mille sammaste vahelt ajakirjanikudki läbi käinud, ei saa enam alt üles vaadata? Tohutu netikommentaaride arv näitab, kui tähtis see teema inimestele on.

Milles peitub probleem? Kas selles, et raha eest pääsevad õppima needki noored, kes muidu sisse ei saaks, ja et majanduslikult toime tulla, peavad ülikoolid taseme alla laskma ja muudkui tootma.

Jutt ei käi siin nn kiisukoolidest, mida vahepeal tegutses ligi viiskümmend, vaid auväärsest kõrghariduse andjast, kust saadud diplom peaks kõrge kullaprooviga olema. Kurb, kui ei ole. Mis aitaks väärtustada haridust?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles