Ema varjas poega politsei eest

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Oktoobri lõpus peksid tol ajal veel alaealine Oliver Kuusmaa ja 26aastane mees Vinni asulas Tiigi tänava korteris 17aastast noormeest.

Politsei alustas kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel, kuid Kuusmaa oli kadunud nagu tina tuhka. Korravalvurid kuulutasid ta tagaotsitavaks.

Noormehe ema Helyse rääkis, et vägivallatsemiseni olevat viinud ohver ise, kes telefonitsi ja sotsiaalmeedias kutsus poega ja tema kaaslasi kaklema. Läksidki.

Et ema väitel oli politsei poja suhtes korduvalt vägivalda kasutanud, siis otsustas naine oma võsukest varjata. Helyse viitas hiljuti meedias kirjeldatud juhtumile, kus politsei avas põgeneva sõiduauto pihta tule. Tema poeg olevat ka selles sõidukis olnud.

Oma kodus, Vaekülas, lasi Helyse panna hinnalise raud­ukse.

“Ütlesin seda uurijale, et kui ukse maha murrate ja poega kätte ei saa, siis maksate välja,” jutustas Helyse.

Paraku ei jõudnud Oliver Kuusmaa kaua vabadust nautida, küll aga sai vahepeal 18aastaseks.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul ei kavatsenudki politseinikud raudust maha murda. Korravalvurid üritasid helistada tagaotsitava emale, kuid see ei vastanud kõnedele. Samas kuulsid politseinikud naise majas liikumist ja oli alus arvata, et tagaotsitav Oliver Kuusmaa võib hoones olla. Otsustati majja minna. “Koostati määrus, mille alusel on politseil õigus teha edasilükkamatutel juhtudel läbiotsimine,” selgitas Rist.

“Oliver peitis ennast laka peal ega tahtnud algul ennast vabatahtlikult politseile üles anda,” jätkas Rist. “Lõpuks tuli siiski laka pealt alla.”

Et noormehel maja võtit ei olnud, siis väljus ta akna kaudu. “Mingit vägivalda ega sundi tema kinnipidamisel ei olnud,” kinnitas Rist.

Politsei võttis Oliver Kuusmaa kohtu loal eeluurimise ajaks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles