Repliik: Pärt või Tätte?

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel lõikas nagu vaheda noaga uudis selle kohta, et Pärdi sünnilinnas Paides pole saadaval ühtegi Pärdi plaati. Ei ole ka Pärdi õpingute linnas Rakveres.


Vähemasti Põhjakeskuses asuvas suurimas plaadipoes oli viimane plaat hiljuti kaubaks läinud ja geeniuse uut plaati, kus peal tema neljas sümfoonia, pole veel saabunud.

Küllap ei ole Pärdi plaati veel väga paljudes (pisemates) kohtades, küll võib seda leida Barcelonas, Berliinis või Londonis, kus plaadipoed ise suuremad kui meie ostukeskused.

Ja eks see oleks ka imelik, kui Pärti igast külapoest ja bensiinijaamast osta saaks. Selleks on see materjal liiga elitaarne ja nišis.

Võib ju arvata, et plaadipoe omanik lihtsalt ei taha Paides või Rakveres Pärti sisse osta, sest see jääb riiulile seisma ja nõnda on kaupmehel raha selle all kinni.

Kindlam on minna peale Toomas Anni või Jaan Tättega.

Kes Pärdi plaate väga soovivad, küllap neil on need ka olemas ja usutavasti saab hea tahtmise juures iga huviline selle ka kusagilt kätte.

Tänavalt tulija peab Pärdi kuulamiseks natuke ikka hoogu koguma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles