Suvine Ööjooks sillutab teed Rakvere maratonijooksule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ RAKVERE MARATON ESINDAJA MARKO TORM JA JOOKSJA ANDRUS LEIN  SÕLMISID KOOSTÖÖLEPINGU.
MTÜ RAKVERE MARATON ESINDAJA MARKO TORM JA JOOKSJA ANDRUS LEIN SÕLMISID KOOSTÖÖLEPINGU. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mittetulundusühing (MTÜ) Rakvere Maraton valmistub korraldama järgmisel suvel Rakvere linna tänavatel esimest Eesti Ööjooksu – 21 km pikkust poolmaratoni, mis on peaprooviks aasta hiljem kavandatavale täispikale maratonile.


Kevadel asutatud MTÜ Rakvere Maraton on 10. juunil 2011. aastal peetava Ööjooksu  korraldamise nimel innukalt tegutsenud mitu kuud.

Eesti paremikku kuuluva  läänevirulasest maratoonari Andrus Leini abiga on juba välja mõeldud ja paberile pandud poolmaratoni (21 km) raja esialgne plaan, sõlmitud kokkuleppeid spordiringkondadega, leitud linnamaastikul rajad ka rahvasportlaste tarvis, kes Ööjooksul saavad startida lühematel distantsidel kas kõndides või joostes.

“Ees seisavad veel raja täpsed mõõtmised ja tänavate kaardistamised rajapassi tarvis, et sportlased siia üldse tahaksid tulla, samuti kooskõlastamised mitmete instantsidega, sealhulgas kergejõustikuliidu ning liikluskorraldajatega, jätkub maratoni veebilehe tegemine, võimalike toetajatega suhtlemine,” loetles “Eesti Ööjooks 2011” korraldustoimkonna eestvedaja Marko Torm tegevusi, mis täidavad tema päeva teinekord hilisööni.

Toetavad jooksumeest

Entusiastlike jooksupäeva korraldajate üheks suuremaks sooviks on see, et kohalikud ettevõtted omalaadse ning õnnestumise korral Rakvere mainet kindlasti kõvasti tõstva  spordiürituse organiseerimisel appi tuleksid.

Eesti Ööjooksu taga olev MTÜ Rakvere Maraton näitas Rakvere linnalt kaaluka jooksuürituse mõtte väljakäimise eest heakskiidu teeninuna siinkohal ise eeskuju, kui asus Rakvere spordikeskuse ja Rakvere kergejõustikuklubi ViKe kõrval toetama maakonna esipikamaajooksjat, mullust Eesti MV pronksi maratonijooksus Andrus Leini, kes tahab tänavu novembrikuus osaleda Itaalias rahvusvahelisel Firenze maratonil, hinges soov läbida 42,195 km pikkune maratonirada vähem kui kahe ja poole tunniga.

Praegune tippmark on usinal spordimehel 2.34,31.

Eesti Ööjooksu korraldustoimkond Marko Tormi isikus ja Rakvere spordikeskuse töötaja Andrus Lein allkirjastasid eile sellekohase koostööleppe esialgu 2011. aasta suveni.

“Tunnustame Andruse panust Lääne-Viru ja Rakvere jooksukultuuri arendamisel, tema erakordset tööeetikat ja häid tulemusi,” ütles Marko Torm.

“Tegemist on Eesti ühe säravama pikamaajooksjaga, kes näidanud kõva resultaati ka rahvusvahelistel võistlustel. Tõeline eeskuju nii inimese kui sportlasena.”

MTÜ Rakvere Maraton loodab, et silmapaistvate inimeste ja tulevikulootuste toetamine leiab tulevikus enam kandepinda ning Rakvere piirkonna ettevõtjad ja avalik sektor panevad julgelt oma õla alla, et hoida väikelinna konkurentsivõimelisena ja pildis.

Andrus Lein sõnas toetuse eest tänades, et on jooksurajal trennikilomeetreid mõõtes isegi omaette mõelnud, et ühel heal päeval võiks Rakveres hakata jooksumaratone korraldama.

Hea üritus teeb linnale head

“Väikelinn võib sellise spordiüritusega väga tuntuks saada, kui see on väga hästi korraldatud, osavõtjatele meelde jääb ning siia tahetakse alati tulla,” lausus Euroopa linnades paljusid jooksumaratone katsumas käinud Lein.

“Tore, et meie linnas on selliseid aktiivseid ja ettevõtlikke inimesi, kes huvi tunnevad ja viitsivad nüüd asja ära teha, aitan neid omalt poolt meelsasti.”

Lapsepõlvest saadik spordiga sinasõprust pidava 36aastase Andrus Leini sõnutsi on nüüd kõikidel läänevirulastel, kes Eesti esimesel Ööjooksul kodupubliku ees võidu joosta soovivad, paras aeg treeningutega pihta hakata.

Ööjooksu poolmaratoni start antakse võistlejatele kava kohaselt reedel, 10. juunil kell 21, 10 km ja 5 km jooksule-kõnnile kell 22. Kõik distantsid sulguvad vahetult enne südaööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles