Kaunid kodud on vaja jälle üles leida

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunis kodu. Pilt on illustratiivne.
Kaunis kodu. Pilt on illustratiivne. Foto: SIlja Moik

Taas alustab ringsõitu Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) moodustatud konkursikomisjon, et juba 18. korda välja selgitada Lääne-Virumaa kauneimad koduaiad, tööstuspiirkonnad, kortermajade, haridusasutuste ja avalike objektide ümbrused. Erilist tähelepanu pööratakse sel aastal energiasäästlike majade kaunile ümbrusele.

Konkursi “Lääne-Virumaa kaunis kodu” maakondliku koordinaatori ja komisjoni eestvedaja Meeli Veia sõnul on konkursi eesmärk osalemine presidendi algatatud kodukaunistamise liikumises, eeskujude seadmine, kodukoha kaunistamise traditsioonide jätkamine ja arendamine, elukeskkonna puhtamaks, kaunimaks muutmine töö- ja elamiskultuuri ausse tõstmise ning väärtustamise kaudu.

Eesti kodukaunistamise liikumise ajalugu ulatub 1936. aastasse, mil riigivanem Konstantin Päts selle algatas. 1997. aastal tõi selle taas au sisse president Lennart Meri ning alates sellest ajast on korraldatud üleriigilisi kodukaunistamise konkursse ning presidendile esitatud autasustamiseks üle 1100 kodu. 1999. aastast on korraldanud konkurssi “Kaunis kodu” Eesti Kodukaunistamise Ühendus (EKKÜ). 2005. aastast kannab konkurss nimetust “Kaunis Eesti kodu” ning Lääne-Virumaal on EKKÜ maakondlikuks partneriks VIROL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles