Toetus euro kasutuselevõtule on tõusnud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid.
Euromündid. Foto: StockByte/Scanpix.

Rahandusministeeriumi ja riigikantselei tellimusel läbi viidud Euroseire uuringu andmeil toetas novembris eurole üleminekut 54 protsenti Eesti elanikest. Võrreldes oktoobriga on toetus viie protsendipunkti võrra tõusnud.

Tõusnud on ka elanike teadlikkus üleminekuga seonduvast - seda näitab nii enesehinnang kui ülemineku praktilist toimumist puudutavate faktide tundmine.

Novembris pidas end euro kasutuselevõtust hästi või piisavalt informeerituks 89 protsenti küsitletutest. Lisainfot pidas vajalikuks 13 protsenti. Oktoobris olid samad näitajad 84 ja 21 protsenti.

Uuringu läbiviija Faktum&Ariko uuringujuhi Kalev Petti hinnangul on euro toetuse tõusule aidanud kaasa asjaolu, et viimase kuu jooksul on inimesed saanud üldise info asemel üha rohkem konkreetseid ja praktilisi uudiseid.

Uuringufirma Faktum&Ariko viis küsitluse läbi 8.-15. novembril. Telefoni teel küsitleti 502 inimest vanuses 15-74 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles