Euroeufooria võib viia kurjategijate küüsi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Politsei soovitab inimestele võtta pärast aastavahetust  sularahaautomaatidest oma esimesed eurod välja päevasel ajal, mitte öö- ja varajastel hommikutundidel, mil nad võivad langeda varaste ohvriks.


Rakvere politseijaoskonna juhi Lembit Kalda sõnul erineb eelolev aastavahetus varasematest selle poolest, et sularahaautomaadid hakkavad kroonide asemel väljastama eurosid. Politsei hinnangul võib pärast aastavahetust tabada pidulisi euroeufooria ja juba öötundidel seatakse sammud lähima sularahaautomaadi manu, et välja võtta oma esimesed eurod. “Seda eufooriat ja peomeeleolu võivad kurjasti kasutada pikanäpumehed,” sõnas Kalda.


Seepärast soovitavad korravalvurid, et võimaluse korral võetaks esimesed eurod välja selge peaga ja mitte öö- või varajastel hommikutundidel, vaid päevasel ajal.
Maakonna politseijuhi Lembit Kalda sõnul on korravalvurid ajavahemikul 31. detsembrist  3. jaanuarini väljas täiendatud jõududega ja vaatluse alla võetakse ka sularahaautomaadid.


Politsei hoiab silma peal suurematel avalikel pidustustel. Traditsiooniliselt pigistavad korravalvurid seadusesilma kinni, kui aastavahetusel keegi avalikus kohas, näiteks kuuse all, vahuveini naudib. Küll aga tuleb mundrikandjatega tegemist teha neil, kes kipuvad teiste peotuju rikkuma.


Erilist tähelepanu pöörab politsei sõidukijuhtidele. Maakonna politseijuht soovitab pidulistele leida kaine sohver või kasutada punktist A punkti B liikumiseks ühissõidukeid või kondiauru. Kalda sõnul on aastavahetused Lääne-Virumaal möödunud seni rahulikult ja politsei loodab, et see nii ka jätkub.
Ida-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Rivo Neuhaus rõhutas rakettidest ja muust pürotehnikast rääkides, et tähtis on nii käsitseja kui ka pealtvaatajate turvalisus. Seepärast peab pürotehnika käsitseja olema kindlasti kaine ja tutvuma enne toote kasutamist selle kasutusjuhendiga.
Rakettide puhul on oluline, et need lennutataks otse üles, sest mujale suunates võib raketi lennuaeg jääda lühikeseks ja see võib maha kukkudes veel põleda. Kindlasti ei tohi rakette lasta inimeste ega hoonete suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles