Teisipäevad saavad Haljalas kinopäevadeks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala rahvamaja saal. Foto on illustreeriv.
Haljala rahvamaja saal. Foto on illustreeriv. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Pärast rekonstrueerimist näitavad kinoseadmed 7-8aastase pausi järel Haljala rahvamaja suures saalis taas filme. Kinotegevust opereerivad Haljalast pärit tudengid Rasmus Mägi ja Risto Rätsep.


“Tekkis mõte Haljalas kino uuesti käima lükata, helistasime kinoliitu ja oli pime õnn – tehnik juhtus just kohapeal olema,” rääkis Risto Rätsep.


Detsembri lõpus tegi tehnik kinoseadmetele hädapärase remondi, vahetades helipäid ja dioode, et 1980ndatest pärit seadmed tuleks toime tänapäevaste filmide mängimisega.


Seni on noormehed investeerinud tehnika parandamisse omast taskust ligi 30 000 krooni.
“Meil on palju usku sellesse. Siin on väga hea saal, 360 kohta – selliseid suuri saale on Eestimaal vähe. See on hea pind arenemiseks,” rääkis Risto Rätsep, kel kinoga seoses veel mitmeid ideid.
Näiteks on plaanis pakkuda filmivaatamisvõimalusi koolidele, kokku on lepitud juba Haljala gümnaasiumiga, kust tulevad lapsed vabariigi aastapäeva paiku vaatama temaatilist filmi.


Kultuuriministeeriumi abiga loodetakse saada parem helisüsteem ning soetada digitaalprojektorid. Näidatavaid filme hangitakse Forum Cinemasi, Tallinnfilmi ja Acme Filmi vahendusel.
Esimene kinolinastus pärast pikemat pausi oli Haljalas 26. detsembril. Kaks päeva enne linastust kleebiti infoplakateid ning kohale tuli 60 inimest.


“Arvan, et see oli hea tulemus, kui arvestada, et info tuli viimasel minutil,” arvas Risto Rätsep.
Haljala rahvamajas näidatak­se nüüd­sest kino igal teisipäeval kell 19, täpsem info on kodulehel haljalakino.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles