Sten Heinoja ja ERSO interpreteerivad Prokofjevit

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Heinoja.
Sten Heinoja. Foto: Internet

Jõhvi kontserdimajas annavad sarjas “Kuldne klassika. Tšaikovski” laupäeval, 30. aprillil kell 17 kontserdi Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Sten Heinoja (klaver) ja dirigent James Feddeck (USA).

Kavas on Raveli “Suursugused ja sentimentaalsed valsid” (“Valses nobles et sentimentales”), Prokofjevi klaverikontsert nr 3 C-duur, op 26 ja Tšaikovski sümfoonia nr 6 h-moll, op 74 “Pateetiline”. Prokofjevi 3. klaverikontserdiga tutvustab end Londonis õppiv särav muusik, üleriigilise pianistide konkursi võitja ja end äsja 2016. aasta klassikatäheks mänginud Sten Heinoja.

“Teos, mida esitame, on Prokofjevi klaverikontsert number 3, mida peetakse klaverirepertuaaris üheks raskemaks kontserdiks,” ütles Sten Heinoja. “See lugu kannab endas minu jaoks lihtsat vene rahvalaulu ja ma tunnen, et nii peaks seda ka esitama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles