Hulja postkontor paneb peagi uksed kinni

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hulja postkontor praegusel kujul lõpetab 14. jaanuaril tegevuse, 17. jaanuarist osutab postiteenuseid Reeda kauplus.


Eesti Posti ja osaühingu Rainer Grupp vahel sõlmitud lepingu kohaselt hakatakse osutama kaupluses postiteenuseid tööpäevadel kella 9.30-12.


Frantsiiskontoris müüakse postmarke, postkaarte, ümbrikuid, kirjatarbeid ja pakkematerjale. Lisaks võetakse vastu postisaadetisi, makseid, rahakaarte ja ajakirjandustellimusi. Samuti saavad inimesed poest kätte neile saadetud postipakid.


Kadrina valla raamatukogu Hulja filiaali raamatukoguhoidja Kaidi Kalle ütles, et temal endal suurt erinevust ei ole, kas osta margid-ümbrikud poest või postkontorist, kuid paljudele jääb arusaamatuks, miks osutatakse kaupluses postiteenuseid vaid paar tundi päevas.


“Postkontori sulgemist põhjendati sellega, et kauplus on pikemalt lahti kui postkontor, kuid kui teenuseid osutatakse praegu välja pakutud aegadel, ei sobi see ikkagi inimestele,” vahendas Kalle elanike muret.


Postkontor alustab klientide teenindamist hommikul kell kaheksa, mis võimaldab vajalikud toimingud paremini ära teha enne tööpäeva algust.

Mitu Hulja elanikku oli mures, et kui postkontor kaob, ei ole asulas enam sularaha väljavõtmise võimalust.

“Ajaga tuleb sammu pidada, juba ammu ei ole postiteenuste osutamise eelduseks statsionaarse postkontori olemasolu. Meie eesmärgiks on leida parimad ja efektiivseimad lahendused, et ettevõte oleks konkurentsivõimeline ja jätkusuutlik. Eesti Posti strateegia kohaselt otsime väikese käibega töötavate postkontorite piirkonnas aktiivselt partnereid, kes osutaks lepingu alusel lisaks oma põhiteenustele ka postiteenuseid. Väiksema mahuga postkontorid jäävad paljuski just maapiirkondadesse ja Lääne-Virumaa ei ole erand,” põhjendas Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder frantsiiskontori avamist Huljal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles