Kui üüriks kodu võõrale välja?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigepealt rabasse, siis ehtsasse Eesti koju magama.
Kõigepealt rabasse, siis ehtsasse Eesti koju magama. Foto: Shutterstock

Maailmas ülipopulaarne kodumajutusteenus Airbnb kogub ka meie maakonnas hoogu. Portaali andmetel pakub ränduritele kodu ümbruskonnas üle 30 inimese. Airbnb erineb tavalistest majutusfirmadest selle poolest, et inimene saab enda käsutusse kõik tavalised eluruumid, mitte mõne hotelli või külalistemaja standardse toa.

Pakkumisi on seinast seina: palju karges põhjamaises stiilis sisustatud kortereid Rakveres, kuid leidub ka väikeseid onne keset metsa. Airbnb võlu peitub selle lihtsuses: peale registeerimist on võimalik näha kõiki valitud piirkonnas asuvaid puhkepaiku, valida sobivad kuupäevad ning küsida omanikult hinnapakkumist.

Teenusepakkuja on sageli avaldanud põhjaliku vabas vormis kirjutatud profiili ja reeglina oodatakse, et kodusoovija vastaks samaga. Kirjutada tuleks paar sõna enda kohta, et inimestel poleks hirmu kogu oma vara võõra kätesse usaldada. Broneerimine toimub vaid väikese kliki abil. Ühesõnaga – väga mugav, iseäranis siis, kui soovid ka kohalikega kohtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles