Kasuperede lastele koguti kaks veoautotäit raamatuid

Kristel Kaljuvee
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Meelis Meilbaum

Heategevuskampaania “Uuele ringile!” raames saatsid inimesed vanemliku hoolitsuseta jäänud lastele mitu tuhat raamatut.

Ehkki kampaania on ametlikult lõppenud, saavad hilised ärkajad veel nädala jooksul oma raamatud pakiautomaadiga teele panna. 

“Kui palju raamatuid täpselt saadeti on veel vara täpselt öelda, sest sorteerimine alles käib. Küll aga annab kogusest vihje see, et meile saadetud raamatute transportimiseks tuli tellida eraldi veoauto,” rääkis kampaania eestvedaja, Itella SmartPOST-i müügi- ja turundusjuht Alice Vergi.

Pea teist sama palju toodi raamatuid otse kampaaniapartneri MTÜ Aarete Laegas sorteerimiskeskusesse. Oma märkimisväärse panuse andis ka Apollo, kes pani erinevas vanuses lastele välja suure hulga täiesti uusi raamatuid. 

Kasuperesid toetava MTÜ Igale Lapsele Pere eestvedaja Jane Snaithi sõnul jõuavad kõik raamatud õige pea kasuperedeni üle Eesti. “Üks osa anti üle juba kampaania lõpuüritusel, kuid palju lugemisrõõmu jõuab lasteni veel septembrikuu jooksul,” lubas Snaith.

Kampaaniapartnerid tänavad kõiki, kes oma panuse andsid. "Kõige siiram tänu avaldub läbi õnnelike laste, kes mõnda uut raamatut käes hoiavad ja lugemisrõõmu tagasi peegeldavad," lisas ta. 

Pakkide saatekulust saadud summa antakse üle MTÜ-le Igale Lapsele Pere, et katta nende poolt peatselt väljaantava tõlkeraamatu “Poiss, keda kasvatati nagu koera” kulusid.

Kampaania korraldas SmartPOST.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles