Pudrukuu ootab lapsi retsepte katsetama

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puder.
Puder. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Oktoober on pudrukuu ja 10.oktoober on rahvusvaheline pudrupäev ning sel sügisel tähistatakse Eestis pudrukuud toreda aktsiooniga, kus lapsed saavad koolides oma õpetaja juhendamisel ja terve klassiga koos nuputada ja katsetada oma enda pudruretsepte.

Pudruprogrammi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, anda infot õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta ning propageerida hommikupudru söömist. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.

Eestlased tarbivad teraviljatooteid üsna palju, mis siiski pole toitumisspetsialistide arvates alati piisav. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ning kindlasti vajaks teraviljatoitude osakaalu suurendamist laste menüü.

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless, kelle poolt on toetus programmis osalevatele koolidele nii abimaterjalide näol tutvustamaks teravilju, kui ka diplomid ja kingitused igale osalevale lapsele. Klassides jagatavatele retseptiraamatutele on oma toetuse andnud Gerd Kanter, Gerli Padar, Getter Jaani, Pille Minev, Helen Sürje ja eelmise aasta Parim Pudrumeister Helena Kõivsaar. Programmis saavad osaleda kõik koolilapsed kahes vanuserühmas – 1.—4. klass ja 5.—8. klass ning programmi saab klasse veebilehel www.pudruprogramm.ee registreerida nende õpetaja.

Programmi toetab ka restoran Vapiano, mis programmi raames kannab tiitlit Pudru saatkond ja pakub erandkorras oma menüüs putru.

Pudruprogramm vältab oktoobrikuu ning päädib 31.oktoobril ühe klassi restoranikülastusega Vapianosse, kus nad saavad kokata koos profikokkadega ning olla osalised suurköögi igapäevatöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles