Pandivere ettevõtetest saab nii lupja, tšillit kui ka koerakarvast sokke

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandivere ettevõtluspäeval tutvustasid ka Rakke robootikud oma kätetood. Loodetakse, et nii mõnigi leiutis saab patendi.
Pandivere ettevõtluspäeval tutvustasid ka Rakke robootikud oma kätetood. Loodetakse, et nii mõnigi leiutis saab patendi. Foto: Marianne Loorents

Reedel toimunud Pandivere ettevõtluspäeval tõdeti, et nutikad ideed viivad sihile ja maal on võimalik oma tööst ära elada.

Seekord toimusid Pandivere järjekorras seitsmendad ettevõtluspäevad Rakke vallamajas, kohal olid piirkonna väga eriilmelised tootjad. Lubjatootja Nordkalk näitas, kuidas lupja esineb pea kõiges, alustades ehitusplokkidest ja lõpetades meie igapäevase toiduga. Suure osa toodangust müüb Rakke valla ettevõte näiteks Kunda Nordic Tsemendile ja Viru Keemia Grupile, lõviosa eksporditavast toodangust rändab aga Lätti ja Leetu.

Hoopis teise ala on valinud Riina Lukmann, kes valmistab hobi korras rahvuslike mustritega sokke-käpikuid. Eriliseks teeb tema käsitöö see, et ta segab lambavilla koeravillaga. “Seda on jalas kohe tunda, palju soojem on,” rääkis Riina Lukmann, kelle sõnul on mustritest kõige populaarsemad just Rakvere mustrid. “Need on ajalooliselt kõige vanemad. Aga ma koon ühte kolm ja pool tundi,” sõnas meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles