Kolm kuningat lõid Rakveres hea tahte märgiks käed

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Hüti (vasakul) valvsa pilgu all annab oma allkirja Ants Leemets, Mihkel Juhkami ja Indrek Saar on töö juba teinud.
Riho Hüti (vasakul) valvsa pilgu all annab oma allkirja Ants Leemets, Mihkel Juhkami ja Indrek Saar on töö juba teinud. Foto: Marianne Loorents

Eilse kolmekuningapäeva pärastlõunal kõlas Rakvere Pauluse kiriku juures Arvo Pärdi muusika, põlesid küünlad ning lumel oli avatud kunstinäitus.

Kõik selleks puhuks, et tähis­tada hea tahte lepingu sõlmimist kultuuriministeeriumi ja Rakvere linna vahel, mille ­kohaselt ostab ministeerium linnalt sihtasutuse Virumaa Muuseumid tarbeks linna­valitsuse endise hoone, linn aga kohustub ­Pauluse kirikusse ­rajatavasse Arvo Pärdi kultuurikeskusesse tegema ruumid, kus saab tänapäevasel ­tasemel kunsti näidata.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ütles, et linnavalitsuse maja müügist saadav 180 000 eurot on pealtnäha küll väike summa, kuid sel on tohutu jõud, sest selle toel saab korda kaks ajaloolist ja väga väärikat maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles