Õhutõrjepataljoni lahinglaskmisest võivad osa võtta ka britid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjepataljoni lahinglaskmised raketisüsteemist Mistral Rutjal.
Õhutõrjepataljoni lahinglaskmised raketisüsteemist Mistral Rutjal. Foto: Marianne Loorents

Õhutõrjepataljoni tavapärastest lahinglaskmistest, kus lastakse muu hulgas õhutõrjesüsteemist Mistral, võib kava järgi tänavu osa võtta ka õhutõrjeraketisüsteemi HVM kasutav Ühendkuningriigi õhutõrjeüksus.

Õhutõrjepataljon korraldab tänavu mai esimesel poolel Rutjal tavapärase laskeharjutuse, kus on kavas tulistada sihtmärke raskekuulipildujast Browning, õhutõrjekahurist ZU-23-2 ning  õhutõrjeraketisüsteemist Mistral, selgub politsei- ja piirivalveametile esitatud kooskõlastustaotlusest. Taotlusest selgub, et kava järgi võib laskmistest osa võtta Ühendkuningriigi õhutõrjeüksus, kes kasutab ülilühimaa raketisüsteemi HVM.

Eelmise aasta mais korraldatud laskmistel tegid õhutõrjepataljoni ajateenijad ja kõrgema sõjakooli kadetid raketisüsteemist Mistral kümme lasku. Kõik kümme lasku tabasid sihtmärki.

Õhutõrjesüsteem Mistral koosneb Giraffe AMB radaritest, juhtimispunktidest, sidetehnikast, raketiseadeldisest, rakettidest ja väljaõppevahenditest. Elektroonikasüsteemid on valmistatud Rootsi firmas Saab AB, raketid ja laskeseadmed Prantsusmaal asuvas ettevõttes MBDA France.

Kaitseväe kasutuses olevas relvastusest on õhutõrjekompleksi Mistral lask kõige kallim: üks rakett maksab ligi 120 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles