Just sellisel heinamaal peetigi pidu

Paavo Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lajose omanik Einar Vallbaum koos kaasaga (vasakul) ja Lajose nõukogu esimees Lembit Kaljuvee koos kaasaga Loodil enne etendust.
Lajose omanik Einar Vallbaum koos kaasaga (vasakul) ja Lajose nõukogu esimees Lembit Kaljuvee koos kaasaga Loodil enne etendust. Foto: Meelis Meilbaum

Autotranspordifirma Lajos 25. sünnipäeval numbritest ja töövõitudest ei räägitud, vaid vaadati Rakvere teatri suvelavastuse “Viimane võllamees” eelesietendust.

Tapa–Loobu maantee äärsele heinamaale on püstitatud suur telk, kus vestlevad sõbralikult Lajose kaas­asutaja Einar Vallbaum ja majandusminister Kadri Simson. Saabuvad külalised pargivad oma autod heinamaale ja kõnnivad kingitustega kohale. Surutakse kätt ja vahetatakse tervitusi.

“Lajos on otsinud 25 aastat oma kohta. Kõik, mis veereb, viib raha välja, kõik, mis voolab, toob raha sisse. On proovitud sõiduautosid müüa, autoremonti pakkuda, heideldud on rahvusvaheliste autovedude turul, käidud Läti, Leedu ja Rootsi turul, kuid alati on tuldud tagasi juurte juurde ja Kundasse,” räägib Lajose omanik Einar Vall­baum. “Ka täna ei jätnud Kunda Nordic Tsement kingitust tegemata ja meie autod täidavad klinkrilaeva Kunda sadamas.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles