Võidupühaparaad Rakveres: 1051 marssijat ja ohtralt pealtvaatajaid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks et kõike näha, otsisid lapsed parimaid võimalusi. Tähelepanu paelusid sõdurid, uhked orkestrid ja sõjatehnika.
Selleks et kõike näha, otsisid lapsed parimaid võimalusi. Tähelepanu paelusid sõdurid, uhked orkestrid ja sõjatehnika. Foto: Marianne Loorents

Reedel Rakvere gümnaasiumi ees toimunud Kaitseliidu korraldatud võidupüha paraad tõi inimesed kokku. Külmadest tuuleiilidest hoolimata moodustasid isamaameelsed sõõri ümber ringtee, et rahvuslippudega võidupüha paraadil rivis seisjatele austust ja toetust avaldada.

Toomik (92-aastane) seisis tikksirgelt ja vaatas paraadi. Sel päeval oli ta mõttes juba mitu korda austust avaldanud. Tegusat meest oli hommikul nähtud Eesti vabadussõjas langenute mälestussamba juures aupaklikult seismas.

“Ma olen sõjaveteran. Muidugi tahtsin ise kohale tulla ja selle ära näha,” sõnas Toomik, kes on osalenud mitmel paraadil ja seetõttu teab meeles ja südames, milline on õige paraad. Rakveres toimuva üle ta väga ei nurisenud, küll aga julges öelda, et see võinuks olla tempolt kiirem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles