Tsemenditootjad ootavad noorteadlaste panust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda Nordic Tsemendi tootmistsehh.
Kunda Nordic Tsemendi tootmistsehh. Foto: Meelis Meilbaum

Ehitusmaterjalide kontsern HeidelbergCement otsib bioloogia, ökoloogia ja maastikuarhitektuuri üliõpilasi ja noori teadlasi, et pakkuda võimalust arendada käimasolevat tööd elurikkuse edendamisel kontserni ettevõtetes. Eestis puudutab projekt Kunda Nordic Tsemendi nelja karjääri: Ubja põlevkivikarjääri ja Aru-Lõuna lubjakivikarjääri, Toolse-Lääne lubjakivikarjääri ning savikarjääri Mereäärne.

Kutsudes üliõpilasi ja noori teadlasi üles osalema projektitöös, tahab HeidelbergCement laiendada teadmisi elurikkuse väärtusest karjäärides ja näidata, et maavarasid saab kaevandada loodusväärtusi säilitades.

“Me hindame kõrgelt partnerlust akadeemilise maailmaga ja teadustöid elurikkuse edendamise valdkonnas. Meile kui tööstusele on äärmisel vajalik hoida seda teemat tähelepanu keskmes. Meie kaevandustegevus ja tootmine peavad käima käsikäes keskkonnahoiu ja kestliku ühiskonna põhimõtetega,” kõneles HeidelbergCement Northern Europe’i tegevdirektor Giv Brantenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles