Vastukaja: ärategemisest tiivustatud

, Vihula vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annes Naan.
Annes Naan. Foto: Marianne Loorents

Septembri lõpus ilmus artikkel pealkirjaga “Sadamahoone ehitus Võsul sattus uurimise alla”, kus minu arvamust mööda on teadlikult moonutatud tegelikkust ja esitatud ka lausvalet. Siinkohal paar näidet.

Kui ma 2014. aasta 11. detsembri volikogu istungil avaldasin arvamust, et Võsu sadama operaatori leidmiseks ei ole mõistlik avalikku konkurssi korraldada, siis lähtusin sellest, et sadam ehitati PRIA-st saadud rannakalurite rahaga ja juba PRIA rahastamistaotluses oli kirjas, et sadamat hakkab opereerima kohalikest kaluritest moodustatud MTÜ Võsu sadam. Pealegi ei olnud ju piirkonnas ühtegi teist kohalike rannakalurite ühendust, kes oleks teoreetiliselt saanud konkursil osaleda.

Nüüd aga lausvalest. Keegi on ajakirjanikule kinnitanud, “et hoonestusõigus seati tasuta, kuid volikogu istungil seda ei otsustatud”. Kui me loeme nimetatud vallavolikogu otsust 13. oktoobrist 2016, siis otsuse punkt 2.4 ütleb sõnaselgelt: “Hoonestusõigus seatakse tasuta, st et hoonestaja ei maksa hoonestusõiguse eest kinnistu omanikule (edaspidi – omanik) tasu.” Mina vallavanemana ei suuda sellisest otsusest küll mitut moodi aru saada ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles