Täisterapala peab maitsema tuttavalt

Rukkitasku (Eesti Pagar)

FOTO: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja testis täisteratooteid ehk tooteid, kus on üle 50 protsendi täistera­koostisosi. 

Tellijale

Leivaleti ees seistes ajas pisut segadusse see, et sugugi mitte kõik etiketid ei näidanud, kui paljud kasutatavatest jahudest on täisterajahud. “Katsealused” valisime lihtsamate leibade-sepikute seast. Hinnati viiepallisüsteemis (1 – kõige halvem, 5 – kõige parem). Hindamise aluseks võeti pelgalt maitse.

Etteruttavalt olgu öeldud, et pooled testijatest oleksid valmis oma harjumuspärase leiva välja vahetama Rukkitasku (Eesti Pagar) vastu ning kõige rohkem üllatasid sellest valikust – maitse oli parem kui pealt vaadetes kahtlustati – ­Ruksi täisteravormileib ning Pagari täisterasepik.

Tagasi üles