Õpilased istutavad metsa

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusetaim.
Kuusetaim. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna toimub riigimetsas suur koolide istutuspäev, kuhu on end kirja pannud 4500 istutajat 110-st erinevast koolist.


Kasvama pannakse üle 200 000 taime 70 hektaril, istutuskohti on igas maakonnas. Töid juhendab 300 RMK poolset tööjuhti.

Lääne-Virumaal istutavad puid Võsu kooli, Sõmeru põhikooli, Vaeküla kooli, Rakvere gümnaasiumi ja Tapa erikooli õpilased, kokku osaleb istutustöödel maakonnas 170 õpilast ja 25 saatjat.


Istutajad kogunevad hommikul kell 10, misjärel suundutakse koos juhendajaga istutuskohtadesse, kus toimub täpsem instrueerimine, õigete töövõtete näitamine ning rühmadeks jagunemine.

Puude istutamine ja metsaretk kestavad orienteeruvalt kolm tundi, kõiki osalejaid ootab ka kosutav lõunasöök.

Päev lõpeb ühissildi paigaldamisega, kus on kirjas koolide nimed, kes uue metsa kasvama panid.

"See võimaldab koolidel oma istutatud metsa hilisema loodusõppe raames uuesti vaatama tulla,“ selgitas Marge Rammo, RMK loodushoiuosakonna juhataja.

Kõik metsaistutuspäeval osalejad saavad ka taskuformaadis õppematerjali, kus on ära toodud metsaistutaja 10 käsku ning lahti seletatud metsa eluring.

RMK poolt on kõikidele istutajatele ette nähtud vajalikud töövahendid: töökindad, labidas ja ämber. Kasvama pannakse üle 200 000 taime, millest 75% on kuused ja ülejäänud männid. Riigimetsa metsauuendamise juhendi järgi pannakse ühele hektarile kasvama 3500 männi- või 2000 kuusetaime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles