Keskused ehivad jõuluks loodusliku puu

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümmekond aastat tagasi ehiti Kadrinas jõuluvaher, mis kohalikele elanikele siiski meeltmööda polnud. Edaspidi on seal jõulurõõmu pakkunud kuused. Haljalas aga dekoreeritakse tänavugi tamm nagu ka eelneval kaheksal aastal.
Kümmekond aastat tagasi ehiti Kadrinas jõuluvaher, mis kohalikele elanikele siiski meeltmööda polnud. Edaspidi on seal jõulurõõmu pakkunud kuused. Haljalas aga dekoreeritakse tänavugi tamm nagu ka eelneval kaheksal aastal. Foto: Arvet Mägi

Enamikus Lääne-Virumaa paikades ehitakse jõuluks kasvav puu. Sel aastal ei püstitata metsast toodud kuuske ka enam maakonna suuruselt teises asulas, umbes 5500 elanikuga Tapa linnas.

Seni on Tapa linnarahvas harjunud kogunema keskväljakule kuuse ümber, mis on toodud metsast või vahel leitud ka linnast. Tänavu enam jõuluuske Tapa keskväljakule ei tooda, küll aga pannakse seal jõuluvalgus põlema mõnel kasvaval puul.

Linna keskseks jõulupuuks saab hoopis Jaama pargis kasvav kuusk, millel 3. detsembril, esimesel advendil, süüdatakse tuled ning mille juures jagatakse rahvale kojuviimiseks ühiselt põlema pandud küünlast jõuluootusvalgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles