Rakvere linnusesse keha kinnitama minnes võib kindel olla selles, et kartuleid seal prae kõrvale ei anta. Friikaid ei saa ja tõsist maarahva kartuliputru ka mitte. Makaronidest või peenema nimega pastast rääkimata. Keskajal sellist kraami siinmail lihtsalt ei tuntud.
Tellijale
Linnuse toit tuleb sajandite tagant
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just keskaegset toitu üritab linnuse köök külastajatele pakkuda, ehkki lihtne see pole, sest ühtegi retsepti aastasadade tagant säilinud pole. Linnuse peakokk Kaire Merilo surfab pidevalt internetis saksa saitidel, kust saab infot selle kohta, mida keskajal söödi ja mil moel seda valmistati, aga retseptid tuleb ikka tal endal välja mõelda. “Saksamaal on päris põhjalikku tööd tehtud sel teemal, et mida tollal söödi, mida üldse olemas oli,” kõneleb ta.