Järved on triiki vett täis

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvasuus Tõrma Kaanjärvena tuntud veekogu pakub põnevat vaatepilti.
Rahvasuus Tõrma Kaanjärvena tuntud veekogu pakub põnevat vaatepilti. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavune sügis on olnud sademeterohke ja veetase tõusnud erakordselt kõrgele. Ka Porkuni järv, mis sügiseti sageli kuivaks jääma kipub, on vett tulvil.

Eile jäi Porkuni järve ääres silma, et paigaldatud mõõdik näitab peaaegu maksimaalset tulemust – sellest on vaid õige veidi puudu. Järv on osaliselt jääs ja kohalike sõnul käivad kalastajad juba üsna usinalt talipüügiõnne proovimas. Ühtegi kalastajat näha ei olnud, küll aga võis silmata värskeid jalajälgi järvejääl. Ise siiski jääle minna ei julgenud, see tundus liiga pehme ja ohtlik ning veidi eemal lainetas vesi.

“See on üsna ebatavaline, et sellisel ajal Porkuni järves nii palju vett on,” ütles mööduv keskealine mees, kohalik elanik, ja lisas, et ei mäletagi, mil viimati detsembris sellist pilti nägi. Küll meenusid talle hiljutised sügised, kui karstialal paiknevas allikatoitelises järves oli vett olnud väga vähe ja tulnud peale hirm, et järv sootuks kuivaks jääb, kuid lõpuks oli veetase siiski tõusma hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles