Vastukaja: otsustav samm ääremaastumise vastu on panus noorsootöösse

, Eesti noorsootöö keskuse direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Schlümmer.
Edgar Schlümmer. Foto: Erakogu

Riigihalduse minister Jaak Aab kirjutas hiljuti, kuidas ääremaastumise vastu tuleb astuda väga otsustavaid samme ning omavalitsustel koostöös riigiga on nende tegemisel võtmeroll. Tal on tuline õigus. Viimaste aastate jooksul on õnneks tugev rada juba sisse käidud, ja seda ilmselt paljusid üllatava valdkonna abil. Selleks on noorsootöö.

Aastakümneid teemaks olnud kohalike omavalitsuste ühendamine on formaalselt jõudmas lõpusirgele, kuid sisulised ühinemisvalud on paljuski veel üle elamata. Me teame teoorias, et valdade ja linnade koostöös suudame saavutada rohkem, kuid tänu noorsootööle on meil olemas praktiline kogemus.

Kaks aastat tagasi hakkas Eesti noorsootöö keskus koos haridus- ja teadusministeeriumiga ellu viima kohalike omavalitsuste koostööprogrammi eesmärgiga ärgitada valdu ja linnu noorte võimaluste parandamise ja mitmekesistamise nimel ühiselt pingutama. Sündisid koostööpiirkonnad, mis arvestasid noorte liikumise, noorsootöö kasutamise harjumuste ning tegelike vajadustega, mitte halduspiiridega. Tänavu kevadeks olid liitunud sellega kõik Eesti KOV-id.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles