Lihtsad nõuanded katuselekke kõrvaldamiseks

, Monieri tehniline konsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsad nõuanded katuselekke kõrvaldamiseks.
Lihtsad nõuanded katuselekke kõrvaldamiseks. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Iga majaomaniku õudusunenägu on märg laik laes või veeloik põrandal. Mida kiiresti ette võtta, kui sellest unenäost on saanud reaalsus?

Katuselekke kõrvaldamine algab läbijooksukoha tuvastamisest. Keerukamaks muudab asja see, et praktiliselt mitte kunagi ei jookse katus läbi kohast, kus lakke on tekkinud märg laik või põrandale koguni veeloik. Katusematerjalist läbi pääsenud vesi jookseb isegi lamekatuse korral mööda majakonstruktsioone edasi, enne kui tuppa jõuab. Tavaliselt valgub vesi enne tuppa tungimist allapoole mööda aluskatte ning katuseroovitise vahel paiknevaid distantsliiste, millel on sama kalle kui sarikatel.

Praktika näitab, et kõige sagedamini hakkab katus lekkima korstna ümbrusest. Põhjuseks võib olla teenindusplatvormi puudumine, mistõttu korstnapühkija peab oma tööd tehes seisma katuse kattematerjalil ning katus võib sellest viga saada. Bituumenkatust võib kergesti vigastada näiteks korstnapühkimise tööriistade hulka kuuluva raske pommiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles