Seitse päeva tagasi sõlmiti Targas Majas esimene abielu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmine paar, kes Targas Majas igavest truudust vannub, on 76-aastane mees ja 70-aastane naine.
Järgmine paar, kes Targas Majas igavest truudust vannub, on 76-aastane mees ja 70-aastane naine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

11. jaanuaril kell 15.30 oli ajalooline hetk. Rakvere Targas Majas sõlmiti esimene püha liit. Igavest truudust vandus üksteisele noorpaar, kes on koos olnud viis aastat. Peale abiellumist põrutasid õnnelikud kohe pulmareisile.

Perekonnaseisuametnikud, kes kolisid eelmise aasta lõpus maavalitsusest linnavalitsusse, panevad nüüdsest inimesi paari abielu sõlmimiseks kohaldatud ruumis. Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametnik Anneli Riim ütles, et ruum pole veel lõplikult sisustatud, kuid sellega tegeletakse. 

“Aga kõik vajalik seadusliku toimingu tegemiseks on olemas,” kinnitas Riim. Tema sõnutsi on perekonnaseisutoimingutega seotud ruumid varasemast vägagi erinevad. “Tark Maja on moodne ja avatud sisekujundusega ametiasutus, maavalitsuse hoone ehitati juba sada aastat tagasi ja on säilinud pea muutumatuna,” tõi Riim näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles