Salakütid tapsid jultunud varga kombel kaks põtra (7)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jahiühistu Ranna jahimaadel Tidriku külas avastati nädala alguses kahe salakütitud põdra korjused. Mõlemal loomal olid ära lõigatud kintsud ja tagaosa ning ülejäänu lihtsalt metsa vedelema jäetud.

Võika pildi avastasid teisipäeval ja andsid leiust kohe keskkonnainspektsioonile teada samas piirkonnas Karepa ja Pehka küla kandis luurel käinud kohalikud jahimehed. Salakütitud põtrade korjused võisid nende hinnangul olla seal vedelenud juba kolm-neli päeva.

“Mehed nägid metsas lohistamise jälgi ja hakkasid nende järgi liikudes minema, kuni leidsid salaküttide saagiks langenud loomad. Mõlemal, pullil ja lehmal, olid ära lõigatud esi- ja tagakäpad,” kõneles jahiühistu Ranna juhatuse esimees Tanel Stroo. “Korjustega pole enam midagi peale hakata ja need jäävad loodusesse.” Nördinud Stroo lisas, et ta ei mõista, milline inimene suudab sellise asjaga hakkama saada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles