Inkubaator lasteaias: pühadeks kooruvad seal päris tibud

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sipsikute päeva tipphetk: õpetaja Heidi Jakobson keerab mune ringi. Kolm korda päevas on vaja mune õrnalt ümber keerata ja õhutada. Munade alumisele otsale on tehtud rist – nii on lihtsam aru saada, kas muna on juba keeratud.
Sipsikute päeva tipphetk: õpetaja Heidi Jakobson keerab mune ringi. Kolm korda päevas on vaja mune õrnalt ümber keerata ja õhutada. Munade alumisele otsale on tehtud rist – nii on lihtsam aru saada, kas muna on juba keeratud. Foto: Meelis Meilbaum

Kõik mudilased kinnitavad nagu ühest suust, et nemad pole ühtki päris tibu näinud. “Ainult multikast,” täpsustavad mõned. Aga enne ülestõusmispühi on lootust neil oma silmaga näha, kuidas linnupoeg munast koorub.

Nimelt soojendab Rakvere eralasteaia Kaur Sipsikute rühmas juba mitmendat päeva inkubaator kümmet muna. “Õpetaja ütles, et munadest võivad välja tulla ka krokodillid,” teatab Marvin. Lapsed avaldavad lootust, et nende kanamunadest kooruvad välja siiski tibud.

Mudilaste õpetaja Heidi Jakobson jälgib Facebookis Montessori metoodika huviliste gruppi, kus teda kõnetas välismaal lasteaedniku ametit pidava kolleegi postitus sellest, kuidas lasteaias küülikuid ja tibusid peetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles