Elusumin annab väe

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylli Sumin.
Kylli Sumin. Foto: Marianne Loorents

Kui hiigelelunälg külastab Kylli Suminat, siis aitab mõnusa surina vastu vaid üks – tegutsemine. Enam pääsu pole: kutse tuleb vastu võtta, tütar kaasa kiskuda – ja teele. Olgu Soome koristajaks või maailma teise otsa – Tansaaniasse – koolitajaks.

Kool, see jäi Kylli Suminal (40) esimesel katsel küll pooleli, kuid söakust katsetada ja julgust end proovile panna jagatakse neile, kel mehisust kõike kogeda. Kui on tarkust ja nutti enese eest seista, tasub väljakutsetele hing lahti hoida. Isegi siis, kui pole õhkõrna aimu, kuidas asjad kulgema hakkavad.

Kylli on alati seda uskunud ja nõnda juhtuski, et vaevalt täisealisena otsustas ta sõbranna kutsel põrutada Hollandisse. “Mäletan, et mul oli 25 krooni, selle oleksin võinud endale põhimõtteliselt otsa ette kleepida,” sõnab ta muiates. See teda muidugi palju ei morjendanud – tantsida oli tarvis. Kyllist, täiesti maakast, nagu ta ise ütleb, sai professionaalne show-tantsija. “Trikoo üll ja suled seljas, ikka rõõmsalt tähtede poole tantsides, nagu eestlasele kohane.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles