Tordiks raha ei jätku: pulmasaali üüritasu ületab kuupalga

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulmad.
Pulmad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui rakverlanna Kerstin möödunud aastal pulmaplaane pidama hakkas, kujutles ta unistuste päeva sumedas augustis. Pettumuse valmistas aga Rakvere linnavalitsuse küsitud saali üüri hind – tunni aja eest Targa Maja saalis nõuti ei rohkem ega vähem kui 250 eurot, kuid see pole selle teenuse eest veel tipp.

Kuna Kerstini perekond on väga liikuv, eriti just suvel, mil reisitakse palju, pidi pulmakuupäeva paika panema varakult. Soovitud kuupäevaks jäi 10. august: see sobis kõigile. Noorpaari elu ühele olulisemale sündmusele plaaniti kaasa elama kutsuda poolsada inimest.

Kerstin rääkis, et maavalitsuse pakutud kuupäevade seas oli 10. august kenasti olemas, see klappis noorte plaanidega. Peopaik broneeriti juba sügisel, valiti tort ja pulmavärvid. Kõik pidi sujuma ideaalselt. Vahepeal juhtus aga see, et maavalitsuste lõpetamise järel võtsid abielude registreerimise üle kohalikud omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles