Sulavesi muudab Haljalas tänava basseiniks

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu valitsevad miinuskraadid hoiavad ära suurema lainetuse, kuid jääsupis liikumine on elanikele siiski ebamugav.
Praegu valitsevad miinuskraadid hoiavad ära suurema lainetuse, kuid jääsupis liikumine on elanikele siiski ebamugav. Foto: Meelis Meilbaum

Haljala alevikus asuval muidu vaiksel Tervete tänaval võideldakse juba mitu aastat igal kevadel veeuputusega. Tänavune lumerohke talv on raskeks muutnud ka postiljoni liikumise.

Tervete tänaval Haljalas elavad peamiselt eakad inimesed. Nõukogude ajal ehitatud majade kõrvale on aga müüdud krunte ning kerkivad ka uuemad eramud, kuhu asuvad elama noored pered. Kõik tundub ilus, kuid igal kevadel ja sügisel sula- ja vihmavete aegu peavad sel tänaval elavad inimesed kiskuma kapist kõrge säärega kummikud, sest uulits lihtsalt upub teadmata ajaks.

Vesi ulatub kohati pahkluust kõrgemale ning kuiva jalaga väravast välja saada pole lootust. Eriti kehvaks muudab selline (jää)vees sumpamine olukorra eakatel, kellel liikumine niigi raskendatud ning kes autot ei kasuta. Vee alla vajunud aiatagused on aga raskesse olukorda pannud ka postiljoni, kes peab ronima aiaservades ning otsima kuiva rada, et post kohale toimetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles