Mütoloogiahuvi tõi neiule rahvusvahelise filmiauhinna

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi “Tuuletallaja” peaosatäitja Ann Ulm (vasakul) ja Katariina Škurinski Jõhvis filmiauhinda vastu võtmas.
Filmi “Tuuletallaja” peaosatäitja Ann Ulm (vasakul) ja Katariina Škurinski Jõhvis filmiauhinda vastu võtmas. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel toimus Jõhvis juba 11. korda rahvusvaheline harrastusfilmide festival “Laterna magica”, kust väärika võitjana väljus Rakvere reaalgümnaasiumi abiturient Katariina Škurinski filmiga “Tuuletallaja”.

Kokku osales festivalil 98 filmi eri riikidest. Teistest tublisti eristunud Rakvere neiu loomingu kohta ütles festivali žürii liige Sergei Ovtšenkov, et “Tuuletallajat” iseloomustas eriti hea video- ja helikeel ning on eriline, et niivõrd kõrgel tasemel filmi olid teinud gümnaasiuminoored.

Filmi autor Katariina Škurinski rääkis, et filmiidee tuli talle 2016. aasta suvel, mil neiule näis, et nii harrastus- kui ka professionaalsel tasemel tehtud filmides räägitakse liiga vähe eesti rahvausundist ja mütoloogiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles