Lastekoor naasis Kaunasest diplomiga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi lastekoor maitses Kaunases hõbedasi rõõmuhetki.
Rakvere reaalgümnaasiumi lastekoor maitses Kaunases hõbedasi rõõmuhetki. Foto: RRG Lastekoor

Rakvere reaalgümnaasiumi lastekoor osales 3.–6. maini Leedus rahvusvahelisel koorikonkursil Kaunas Cantat ning saavutas lastekooride kategoorias teise koha ja hõbediplomi. Koori juhatas Elo Üleoja, kontsertmeister oli Piret Villem ja hääleseadja Ka Bo Chan.

Konkursil osales 16 koori kümnest riigist, neist neli lastekoori. Lastekooridest olid pooled Eestist: koos Rakvere reaalgümnaasiumi lastekooriga võistles ka Laulasmaa kooli lastekoor.

RRG 24-liikmelist lastekoori, koosseisult poole väiksemat kui konkurendid, hinnati 89 punkti ja hõbediplomiga. Vaid üks punkt jäi kooril vajaka kulddiplomist ja pääsust lõppvooru. Lastekoorikonkursi võitjast, Praha kunstidekooli kontsertkoorist Pražská Kantiléna, kes harjutab nädalas neli-viis korda ning saab süvendatud muusikaõpet, lahutas rakverlasi vaid 2,5 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles