Õnnelik Mauser kogub tarkust koerustükkidega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere politseijaoskonna koerajuhil Raul Bambergil on uus suur ülesanne, ta peab kasvatama Mausri mängu abil tubliks politseikoeraks.
Rakvere politseijaoskonna koerajuhil Raul Bambergil on uus suur ülesanne, ta peab kasvatama Mausri mängu abil tubliks politseikoeraks. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere politsei koerajuhil Raul Bambergil on viimastel päevadel unetud ööd. Tema uus hoolealune Põhja-Soome päritolu belgia lambakoer Mauser harjub uue koduga ja õpib mängides tõsist politseitööd.

Kui nädal tagasi ärkas Mauser esimest hommikut oma uues kodus, tundis peremees Raul Bamberg, et tal on tohutu uni. “Vaatasime siis koos õues tõtt, mina olin unine ja temal olid silmad kurvad, et peab käpad märjale murule panema. Ütlesin talle, et lähme siis uuesti magama,” räägib Bamberg.

Kutsikas on ikka veel paras titt, kes uinub siis, kui väsib, ärgates läheb aga kohe uuesti mänguks. Iga päevaga kasvab Mauser aga suuremaks. Ta harjub ja õpib ning koostöö koerajuhi ning koera vahel sujub üha paremini. Bamberg näeb, et Mausrile on kaasa sündinud mõnigi loomuomadus, mis teevad temast hea politseikoera. “Tal on kõva iseloom, talle meeldivad võitlusmängud, lisaks on ta hästi sotsiaalne, enesekindel, kartmatu,” iseloomustab Bamberg hoolealust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles