Paemuuseumi ekspositsioon uuenes

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni paemuuseum muutus külastajatele atraktiivsemaks.
Porkuni paemuuseum muutus külastajatele atraktiivsemaks. Foto: Marianne Loorents

Hiljuti pandi välja uus ekspositsioon Porkuni paemuuseumi kolmandal ja neljandal korrusel. Kolmandal korrusel saab külastaja ülevaate paekivi levikust Eestis ja maailmas.

Ekspositsiooni keskseks objektiks on Eesti 3D-kaart, mis näitlikustab paekivi paiknemist Eesti maapõues. Seinastendidelt on näha paekivi tekkimise teekond: Baltika mandri liikumine kambriumist tänapäeva. Klaasvitriinides eksponeeritakse paekivi ja kivististe näidiseid muuseumi kogudest.

Muuseumi neljanda korruse näituse teemaks on paekivi kasutamine, muu hulgas eksponeeritakse tähtsamaid tööstusliku ehituspaekivi näidiseid. Tehti ka vajalikud elektritööd ning paigaldati ekspositsioonide mugavaks uudistamiseks vajalik valgustus. Ülejäänud korruste näitusi on uuendatud juba varem. Tööd läksid maksma 26 711 eurot, sellest 20 000 eurot on LEADER-programmist, ülejäänu Tapa valla investeering.

Porkuni paemuuseumis algas külastushooaeg mai algusest ning kuni septembri lõpuni on see avatud teisipäevast pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles