10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

10 aastat tagasi

Tamsalu Kandlemäe laululaval legaliseeriti grafiti

Tamsalu lähistel Kandlemäel asuva laululava remondi järel asusid ametisse Tamsalu gümnaasiumi grafitipoisid, kes katsid laulukaare täissoditud seinad oma loominguga.

Kaheksakümnendatel aastatel oli Kandlemäe laululava populaarne rahvaürituste paik, kus kontsertidel ja vabaõhuetendustel käis vahel mitu tuhat inimest. Kevadel otsustas vallavalitsus kunagisele menupaigale uue elu sisse puhuda.

Kui Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg varakevadel laululava vaatamas käis, oli vaatepilt üpris nukker.

“Loomulikult olid nii ajahammas kui hoolimatud inimesed laulukaart kahjustanud. Kuid kõige enam torkas silma grafiti. Laululava seinad olid täis soditud kõlvatute tekstidega, mis ei kannata väljaütlemist. Et maikuus tuleb Tamsalus kaks tähtsat lauluüritust: üleriigiline mudilaskooride IV konkurss-festival ja Tamsalu 40. laulu- ja tantsupäev, tuli kultuuriehitisele operatiivselt esteetiline väljanägemine anda,” rääkis Uudeberg.

Nõu peeti Tamsalu gümnaasiumi kunstiõpetaja Tiina Heinaga ja otsustati ulakaid grafititegijaid üllatada. Nii pandi Tamsalu gümnaasiumi grafitihuvilistele ette ilmestada kodukandi laulukaar. Koolinoored võtsid idee soojalt vastu. Tamsalu vallavalitsusel jäi üle vaid värvid ja pihustid muretseda ning laululava kaunistamine võis lahti minna.

50 aastat tagasi

Kaks puhkepäeva. Kuidas me neid veedame?

Möödunud aastal mindi üle viiepäevasele töönädalale. Sellega suurenes töötajate vaba aeg. Mida on tehtud töötajate puhkeaja sisukamaks veetmiseks rajoonis? Vastuse saamiseks pöördusime Rakvere Rajooni TSN Täitevkomitee esimehe Enn Mikkeri poole, et küsida, mida on tehtud?

Mitmed ettevõtted ehitasid oma töötajatele juba varem puhkebaase suvituskohtadesse. Rajatud on ka saun-puhkepaiku. Paljudes kohtades on nende rajamine kavatsusel.

Kultuuriasutused on korraldanud oma töö ümber, lähtudes viiepäevasest töönädalast. Klubilised asutused ja raamatukogud organiseerivad rohkem üritusi. Ka asutused ja ettevõtted korraldavad rohkem ekskursioone ja väljasõite.

Abinõude kavandamiseks on otsustatud puhkeaja sisustamise küsimust arutada rajooninõukogu istungjärgul. Kavas on pidada koos rajooniorganite, vabariigi ehituskomitee ja “Eesti Projekti” spetsialistidega mõttevahetus puhkepaikade väljaehitamise perspektiividest rajoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles