Alkoholitarvitamise maht pole aastaga oluliselt muutunud

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi tarbimine Eestis püsib kõrge.
Alkoholi tarbimine Eestis püsib kõrge. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti elanikud tarvitasid eelmisel aastal iga 15-aastase ja vanema elaniku kohta keskmiselt 10,3 liitrit absoluutalkoholi, mida on 0,08 liitrit enam kui aasta varem.

Kõigi elanike kohta oli see näitaja 2017. aastal 8,62 liitrit ning on jäänud aasta varasemaga võrreldes samale tasemele, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel valminud Eesti konjunktuuriinstituudi uuringust „Eesti alkoholiturg, alkoholi tarbimine ja alkoholipoliitika 2017. aastal“.

Eelmisel aastal iga 15-aastase ja vanema elaniku kohta absoluutalkoholiks arvestatuna keskmiselt 10,3 liitrist tarvitatud alkoholist moodustasid kanged alkohoolsed joogid 3,6 liitrit, sealhulgas viin 2,2 liitrit, õlu 4,3 liitrit, viinamarjaveinid 1,8 liitrit ja teised lahjad alkohoolsed joogid 0,6 liitrit.

Uuringus toodud tarbimismahud on arvutatud Eesti statistikaameti tootmise, Eurostati väliskaubanduse ja ettevõtete tootmise ning sise- ja välisturu müügi andmetele tuginedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles