Kundas toimuvat vabatahtlike päästjate kokkusaamist väisab president

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval toimub Kunda Ühisgümnaasiumis vabatahtlike päästjate foorumi seminaripäev, kus räägib ka MTÜ Aasukalda Maa ja Merepäästekomando juhatuse esimees Marge Zaidullin. Fotol Aasukalda priitahtliku päästekomando päästeauto Vilma.
Laupäeval toimub Kunda Ühisgümnaasiumis vabatahtlike päästjate foorumi seminaripäev, kus räägib ka MTÜ Aasukalda Maa ja Merepäästekomando juhatuse esimees Marge Zaidullin. Fotol Aasukalda priitahtliku päästekomando päästeauto Vilma. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval toimub Kunda Ühisgümnaasiumis vabatahtlike päästjate foorumi seminaripäev, mis päädib kell 14 algava paneeldiskussiooniga. Sellest võtavad osa Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi, Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ja MTÜ Aasukalda Maa ja Merepäästekomando juhatuse esimees Marge Zaidullin.

Paneeldiskussioonis räägitakse vabatahtlike päästjate rollist ja kogukondade valmisolekust elanikkonna kaitsel, nende toimepidevuse tagamiseks vajalikest eelnevatest tegevustest ja riigipoolsest toetusest ning inimeste vahelisest koostööst kriitilistes olukordades.

Seminaripäev avatakse kell 10, sellele järgnevad erinevad ettekanded ja ülevaated ning paneeldiskussioon. Seminaripäev lõpeb kell 16 rändauhinna „Pritsimeeste pasun“ üleandmisega parimale päästeala edendajale. Ametlikule osale järgneb vaatemänguline priitahtlike pritsimeeste rongkäik läbi Kunda linna suunaga Lammasmäele.

Vabatahtlike Päästjate Foorum on Päästeameti poolt 2002. aastal ellu kutsutud üleriigiline vabatahtlikke päästjaid koondav sündmus, mis on pühendatud päästeala vabatahtlikkusele ja kogukonna turvalisusele. Järjekorras juba 17. foorum toimub 15.–17. juuni Lääne-Virumaal Kundas ja Lammasmäel. Käesoleva aasta foorum on korraldatud partnerluses MTÜ Aasukalda Maa ja Merepäästekomando, Viru-Nigula vallavalitsuse, Politsei- ja Piirivalveameti, Päästeameti ning vabatahtlike päästekomandodega üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles