Repliik: m-m-maitsev mudil

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Meelis Meilbaum

Umbes kolmkümmend aastat tagasi ei teatud tuulehaugist suurt midagi. Koleda saagnina ja roheliste luudega kala tekitas inimestes pehmelt öeldes võõristust, isegi hirmu. Kalamehed söötsid püünisesse sattunud tuulehaugid sigadele.

Omal ajal pidin ühele Eisma taadile poolvägisi poest pudeli õlut ostma pangetäie tuulekalade eest, mille ma seasöödaks sattumisest päästsin. Praegu keerab ta hauas ilmselt teist külge, kui kuuleb, et tuulehaug on nii popiks muutunud, et tema auks Hiiumaal koguni festivali korraldatakse.

Küllap saavad inimesed üle ka mudilahirmust ning leiavad lõpuks, et nood jubeda välimusega elukad on tegelikult väga hõrgu maitsega ning kõigele lisaks ka üpris kergesti puhastatavad. Sadakond suitsumudilat, mis esmaspäeval ahjust läbi käis, pandi teisipäeval nahka ja limpsiti sõrmedki puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles