Teater ja ööjooks mahuvad samasse õhtusse

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri suvelavastus “Noor Eesti” ning ööjooks toimuvad samal õhtul, korraldajad loodavad, et üritused üksteist segama ei hakka.
Rakvere teatri suvelavastus “Noor Eesti” ning ööjooks toimuvad samal õhtul, korraldajad loodavad, et üritused üksteist segama ei hakka. Foto: Arvet Mägi

Rakvere teatri suvelavastuse “Noor Eesti” klapitamine teiste linnas toimuvate suur­üritustega oli päris kee­ru­kas, kuid lõpuks on jõutud pea kõiki osapooli rahuldavate kompromissideni.

Kuigi suviste suurürituste ööjooksu, Viru ralli ja Eestimaa suvemängude kuupäevad olid teada juba eelmisel aastal, sättis Rakvere teater samadeks päevadeks ka oma suvelavastuse etendused.

“Kui tegime eelmisel aastal “Kadunud tsirkust”, olime sunnitud arvestama väga paljude muude üritustega, mis tähendas lõpuks seda, et jagajale jäid näpud,” rääkis Rakvere teatri direktor Joonas Tartu, märkides, et teiste üritustega on püütud arvestada siiski ka tänavu.

Ööjooksu korraldaja Marko Tormi sõnul on klaarimist teatriga olnud päris palju. “Ööjooks sai paika pandud suve lõpul ja veel eelmisel aastal korraldasime infopäevi, kus tutvustasime ööjooksu ja selle trassi,” kõneles Torm, tunnistades, et talle oli päris suureks ehmatuseks, kui ühtäkki selgus, et teater on etenduse ööjooksuga samale ajale planeerinud.

Tuli ümber teha

Marko Torm suhtus asjasse siiski positiivselt. “Oleme väljas ju ühise asja nimel, tegime rajad ümber,” lausus ta.

Ööjooksu juurde käib ka keskväljakule püstitatud rokilava, kuid Tormi kinnitusel lõpeb seal lärmakam muusika ööjooksu stardiga kell 21.30. Just samal ajal algab ka “Noor Eesti” esietendus. Päris vakka aga keskväljakul ei jääda. “Väiksemad grupid esinevad edasi, sest rada tuleb keskväljakust uuesti mööda,” selgitas Marko Torm.

Ei sega

Joonas Tartu lootis, et keskväljakul toimuv rahvaaias etendust ei sega.

“Keegi meie majast ütles, et suurem probleem kui see, et kusagil mujal toimub mingi üritus, on see, kui korraga sõidab neliteist tsiklimeest mööda, aga selle vastu ei saa me kuidagi,” lausus ta.

Samas võivad aga Tallinna tänavat mööda 18. juuni õhtul sõita ralliautod, mis tavaliiklusega võrreldes päris kõva lärmi teevad.

“Saime Viru ralli korraldaja Märt Otsaga päris hästi kaubale,” ütles Tartu ja ka Ots kinnitas, et probleeme ei tohiks tekkida.

Küll oli aga teater sunnitud alla vanduma spordiliidule Jõud ja 8. juuliks kavandatud etenduse ära jätma, sest 8. juuli õhtul avatakse linnuses Eestimaa suvemängud ning sellega kaasneb avalik rahvapidu.

“Otsustasime, et ei hakka pilli lõhki ajama ja vägikaigast vedama, ehkki hea tahtmise juures oleks saanud nii etenduse kui spordimängude avamise Rakveres samal ajal läbi viia,” arvas Joonas Tartu.

Teatridirektor lausus, et etendusi ei ole mõtet teha esmaspäevast kolmapäevani, et teised üritused saaksid toimuda neljapäevast pühapäevani. “Peame vaatama ka rahalist poolt,” sõnas ta.

Rakvere teater tahab Joonas Tartu sõnul näidata, et ka suvel on teatrisõbral mõtet Rakveresse tulla. “Teater ei taju kuidagipidi, et asjad oleksid halvasti, ehkki kohati on tunne, et Rakveres ei taheta eriti, et teater siin suveetendusi teeb,” ütles ta, mainides, et tegelikult oli kaalumisel ka variant etendada “Noor Eestit” hoopis Neerutis.

“Teater on teinud kompromisse ja teised on olnud teatri suhtes viisakad,” kõneles Joonas Tartu ja lisas, et kui kellelgi on veel suveetendustega seoses probleeme, siis tuleks teatrirahvaga ühendust võtta ja üheskoos muredele lahendus leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles