Kiri: kuidas saada vallakeskusesse ja rongile?

, ühistranspordiga liikleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Bussiliikluse korraldamisega Lääne-Virumaal ei saa kuidagi rahul olla ja seda organiseerivad inimesed peaksid kindlasti senisest rohkem pingutama. Mingil põhjusel otsustati liituda nende “sõnakuulmatute” maakondadega, kes tööealistele sõitjatele tahtsid maakonnas piletihinna säilitada.

Raske öelda, kas selles otsuses mängis suuremat rolli üleriigiline (ajakirjanduses lausa valdav) poolhüsteeriline vastupropaganda minister Simsoni tasuta ühistranspordi ideele või Lääne-Virumaa sisemine “enesekindlus”, paigutades end Harjumaaga ühele pulgale sõitjate tiheduse (tõsiselt: kus on Lääne-Virumaal need maakonnaliinidega konkureerivad kommertsliinid?) ja nende majandusliku olukorra poolest.

Selles valguses jääb arusaamatuks, mida andis Lääne-Virumaa inimestele nende oma ühistranspordikeskuse liitmine MTÜ-ga Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus, kus maakonna bussiliinide kodused mured võivad kergesti ära kaduda Harju-, Lääne- ja Raplamaa omade vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles