Kuniks leidub ükski kalur, tähistatakse ka kalurite päeva

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vergis tähistati traditsioonilist kalurite päeva. Eriti palju oli näha toimetamas lapsi ja nooremaid inimesi. Küla elab!
Vergis tähistati traditsioonilist kalurite päeva. Eriti palju oli näha toimetamas lapsi ja nooremaid inimesi. Küla elab! Foto: Meelis Meilbaum

Vergis tähistati traditsioonilist kalurite päeva. See algas seltskondlikult ja hea söögi-joogiga külakeskuses, lõppes aga simmaniga sadamas.

Juba üheksandat korda Vergis kalurite päeva korraldanud Liina Heinvere Vergiranna Seltsist rääkis, et aktiivseid kalureid piirkonnas enam palju ei ole: kõigest kolm. Ka ümbruskonnas on pidevalt tegutsevaid kalureid kolm. Kalurite päeva tähistamine on aga seda olulisem – tuleb väärtustada nende tööd ja kõike merendusega seonduvat. “Kalurite päev väärtustab kõikide meremeeste tööd ning täidab ka kogukonnapäeva rolli,” kõneles Heinvere.

"Kalurite päev väärtustab kõikide meremeeste tööd ning täidab ka kogukonnapäeva rolli."
Liina Heinvere, Vergi kalurite päeva korraldaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles