Mopeedijuht sai veoautolt löögi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuses viga saanud tüdruk viidi Rakvere haiglasse.
Õnnetuses viga saanud tüdruk viidi Rakvere haiglasse. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeva õhtul kella 19.55 ajal põrkasid Rakvere–Väike-Maarja tee 21. kilomeetril kokku vasakpööret sooritav mopeed ja sellest mööda sõitev veoauto MAN.

Liiklusõnnetuses vigastada saanud mopeedijuht, 16aastane noormees, viidi Rakvere haiglasse.

Haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et kannatanul on mitmed vigastused ja ta pandi intensiivraviosakonda.

“Hämaral ajal teel jalgratta või mopeediga liikudes peab loomulikult arvestama, et mopeed vastaks valmistaja nõuetele ning jalgratas oleks pimedal või halva nähtavusega ajal liiklemiseks varustatud taga punase tule ja ees valge tulega ja et mõlema ratta väliskülgedel oleksid helkurid,” sõnas Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

“Samuti saavad nii mopeedijuhid kui ka jalgratturid ennast nähtavaks teha, kandes helkurvesti. Kui jalgratas on varustatud ettenähtud tuledega ja ka mopeed vastab valmistaja nõuetele, ei tohiks pimedal ajal olla autojuhtidel nende märkamisega raskusi. Juhi märguanded sätestab liiklusseadus, mis ütleb, et juht, kelle sõiduki ehituses pole suuna- või stopptulesid ette nähtud, kelle sõiduki suuna- või stopptuled on rikkis või sõitmisel töötavate ohutuledega, peab andma märku käega. Samuti peab juht veenduma, et talle teed antakse ja sõidu jätkamine on ohutu,” selgitas Ottokar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles