Ööjooksule on kirja pannud osalejad ligi paarikümnest riigist

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune ööjooks tõi Rakvere linnatänavatele üle kaheksa ja poole tuhande jooksja.
Mullune ööjooks tõi Rakvere linnatänavatele üle kaheksa ja poole tuhande jooksja. Foto: Marianne Loorents

Üks päev rohkem kui nädala pärast ehk 18. augustil saab Rakvere linnas teoks Lääne-Virumaa selle suve suurim rahvaspordiüritus, tuhandete osalejatega Eesti Ööjooks.

Järjekorras kaheksandale ööjooksule on praeguseks kirja pannud juba üle kuue ja poole tuhande osaleja. Korraldajad prognoosivad aga pea sama suurt jooksusõprade hulka kui mullu, mil Rakvere linnatänavatel silkas enam kui 8500 inimest.

Võistluse peasekretär Riina Ignatov märkis, et praegu leiab stardiprotokollist jooksjaid 18 riigist. Tavapäraste Venemaa ja Soome esindajate kõrval on võistlejaid Lätist, Taanist, Poolast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hollandist, Hispaaniast, Suurbritanniast ja Ühendriikidest. Meile eksootilisematest riikidest nimetas ta Brasiiliat, Jaapanit, Taiwanit ning Usbekistani.

Ööjooksu distantsid on 21,1 (poolmaraton), 10 ja 4 km, lastele toimuvad Mõmmijooksud. Registreerimine kestab Eesti Ööjooksu veebilehel 13. augustini. Võistluspäeval saab end kirja panna üksnes vabade kohtade olemasolul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles